Anders Olsson Idag

Min huvudsport är och har allt sedan min ryggskada varit simningen. Idag tränar jag ca 900/timmar/år vilket i stort sett innebär minst ett simpass per dag. Vissa dagar blir det dubbla simpass eller simning kombinerat med ett rejält pass i gymmet, en runda på cykeln eller en tur i skidspåret.

Jag har de senaste åren även satsat allt mer på triathlon, där jag har hittills hunnit med ett par tävlingar över halva Ironman-distansen och sommaren 2009 genomförde jag mitt första triathlon över den fulla sträckan. Siktet är fortsatt inställt på att kvala in till Hawaii Ironman bar a jag får vara skadefri.

När det passar in i övriga tävlingsschemat brukar jag krydda min träning genom att ställa upp i diverse cykel- och skidtävlingar, såsom Vätternrundan och Vasaloppet och jag har dessutom en hel del uppdrag som föreläsare, och instruktör.

Ambitionen är att hålla mig kvar i världstoppen inom simningen och fortsätta utmana mig själv, genom att hela tiden tänja och spränga gränser. En av mina största utmaningar var att genomföra Wild Water Challenge, som gick ut på att simma hela Klarälven från källflödet i Långflon till inre hamnen i Karlstad. En sträcka på 28,1 mil på 12 dagars simning. Syftet vara att samla in pengar så vi kunde genomföra Camp Järnmannen 2014.