Utmaningen

“Utmanignen” är dokumentärfilmen av Birger Markusson från Anders Olssons simutmaning Wild Water Challenge där han simmar hela Klarälven från källflödet i Långflon i norr till Inre hamnen i Karlstad. En sträcka på 28,1 mil som han genomför på 12 dagar och ca 165 000 armtag.

En man, en omöjlig uppgift! Eller?

En tidig morgon i juli 2013 kliver handikappidrottaren Anders Olsson ned i det kyliga vattnet i Höljesdammen på gränsen till Norge i norra Värmland. Den flerfaldige paralympiske guldmedaljörenb och världsmästaren vill förverkliga en dröm. Han tänker simma ca 30 mil söderut till Karlstad.

Genom crowd funding där han ”säljer” varje meter som han simmar till att skapa en stiftelse för att kunna starta upp Camp Järnmannen. Ett aktivitets- och lägerkoncept för funktionshindrade där de kan få möjlighet att testa sina egna gränser och berika sin tillvaro. På Camp Järnmannen skall deltagarna få prova på nya utmaningar, aktiviteter och upplevelser för att hjälpa dem till en starkare självkänsla och visa att ”ingenting är omöjligt”.

Resan mot Karlstad blir en kamp mot kyla, besvärliga strömmar, dolda undervattenshinder, trötthet och smärta. Det blir också en resa som bevisar att viljestyrka och beslutsamhet kan övervinna svårigheter och förverkliga drömmar.

Beställ dokumentärfilmen “Utmaningen”

Pris: 100 SEK plus frakt.

Hur beställa: Maila förnamn, efternamn, e-mailadress och fysisk leveransadress till info@andersolsson.se för bokning av ert exemplar av filmen så skickar vi den med postförskott till er.