Go back

För 10 år sedan

Imorgon är det exakt 10 år sedan jag gick i vattnet.
Allt började som en utmaning om jag skulle klara av att simma Vansbro simmet. Jag har ätit morfin i 7 år och hade otroligt mycket smärta i kroppen var helt sängliggande kunde inte äta själv inte klä mig inte tvätta mig. Förstår ni vad träning betyder för oss?
Jag sa ja till utmaningen det räddade livet på mig. Efter 8 månaders träning var jag tablett befriad det är den största segern jag har vunnit under hela min karriär. Träningen har tagit mig ett stort steg fram i livet. Tänk er själva vad jag hade missat om jag inte hade tagit detta steget. Idag är jag ju farfar till två helt underbara barn Nellie 2 1/2 år Melvin 2 månader. Detta hade jag inte fått uppleva om jag inte hade tagit utmaningen på alvar.
Nu vet jag vad vi kan göra med våra kroppar om vi bara vill och orkar motivera oss.
Jag har slagit WR 59 gånger vunnit guld i paralympics och VM o EM o NM o SM blivit utsedd till årets idrottare 3 gånger två på bragdguldet trea på järringspriset. Jag har simmat från Alcatraz jag har gjort en Ironman åkt Vasaloppet cyklat Vätternrundan.
Det bästa av allt med detta är att få vara med och se barn barnen växa upp. Det är jag så glad och stolt över. Tack Tommy för att du fick igång mig. Tack min familj för att ni stannade kvar och hjälpte mig. Tack alla där ute som både hejar och lyfter fram mig på träningarna och tävlingarna TACK. Med vänlig hälsning, Anders

20120501-220116.jpg